Espa - 2014-2020
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

6 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

6 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Η κοβαλαμίνη, πιο γνωστή ως βιταμίνη Β12, είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να την παράγουμε, πρέπει είτε να τρώμε τροφές πλούσιες σε Β12 είτε να την λαμβάνουμε μέσω συμπληρώματος διατροφής. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται φυσικά σε ζωικά προϊόντα.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να είναι πιο συχνή σε άτομα που κάνουν δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν Β12 είτε σε άτομα των οποίων το σώμα δεν μπορεί να την απορροφήσει. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν:

-άτομα που ακολουθούν αυστηρή vegan ή χορτοφαγική δίαιτα

-άτομα με γαστρεντερικές διαταραχές π.χ.: νόσο Crohn ή κοιλιοκάκη

-άτομα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις γαστρεντερικού συστήματος (όπως βαριατρική επέμβαση) ή έχουν χρόνια διάρροια

-μεγαλύτεροι ενήλικες

Η βιταμίνη Β12 παίζει πολλούς ρόλους. Υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία των νευρικών κυττάρων και είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη σύνθεση DNA. Πιο συγκεκριμένα συμβάλλει:

  • Στην πρόληψη αναιμίας: Η βιταμίνη Β12 παίζει πολύ σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον οργανισμό να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια - όταν απουσιάζει προκαλεί μείωση του σχηματισμού ερυθρών αιμοσφαιρίων και εμφάνιση αναιμίας.
  • Στην υγεία των οστών: Η ύπαρξη επαρκών επιπέδων Β12 μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των οστών. Η μείωση της πυκνότητας των οστών μπορεί να τα οδηγήσει να γίνουν ευαίσθητα και εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, ειδικά στις γυναίκες. Μια μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του DNA και μπορεί να επηρεάσει τον σχηματισμό των οστών.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας: Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια κοινή πάθηση των ματιών που επηρεάζει την όραση. Η διατήρηση των επιπέδων της βιταμίνης Β12 μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.
  • Υγεία της καρδιάς: Η ομοκυστεΐνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο αίμα, έχει συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης: Αν και η επίδραση της βιταμίνης Β12 στη διάθεση δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή, είναι κοινά παραδεκτό ότι παίζει ρόλο στη ρύθμισή της. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 συσχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο σοβαρής κατάθλιψης σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Υποστηρίζει υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια: Η υπερμελάγχρωση του δέρματος και των νυχιών έχει συνδεθεί με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιταμίνη Β12 παίζει ρόλο στην παραγωγή κυττάρων, η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της είναι απαραίτητη για την προώθηση υγιούς δέρματος, μαλλιών και νυχιών.

Με μορφή συμπληρώματος μπορεί να ληφθεί από του στόματος ή σε ενέσιμη μορφή. Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Βρετανικής Εταιρείας Αιματολογίας συνιστούν τις ενέσεις όταν υπάρχουν σοβαρές νευρολογικές εκδηλώσεις, ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι η αναπλήρωση με υψηλές δόσεις Β12 από το στόμα είναι εξίσου αποτελεσματική στη διόρθωση της αναιμίας και των ήπιων νευρολογικών συμπτωμάτων.


Η εταιρεία Health Sign συστήνει την βιταμίνη HS B12.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Vitamin B12 Deficiency: Recognition and Management. Robert C Langan , Andrew J Goodbred.  Am Fam Physician 2017 Sep 15;96(6):384-389



Μαγνήσιο. Πως βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Προηγούμενο Post
Οξειδωτικό Στρες και Μεταβολικό Σύνδρομο Επόμενο Post

Γιατι Easy Pharmacy;

Ταχύτητα αποστολής
ταχύτητα αποστολής
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
τηλεφωνικη εξυπηρετηση
Δωρεάν μεταφορικά
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 49€
Νο 1 Φαρμακείο σε αξιολογήσεις στην Ελλάδα
Νο 1 ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!

© 2024 Easy Pharmacy.gr. All rights reserved | Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας Advisable.gr

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Easy Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Product title

Product description

0.0€